Кошик
98 відгуків
+380 (97) 846-89-86
+380 (96) 892-79-29
+380 (98) 636-98-47
IKR Group - твій надійний постачальник обладнання та комплексних рішень
Кошик

Як працюють охолоджувачі молока?

Як працюють охолоджувачі молока?

Належне зберігання та охолодження молока робить вирішальний вплив на якість виробленого молока, що поставляється на молокозавод. Неправильні умови зберігання і відсутність гігієни цистерн зменшують довговічність молока і підвищують ризик того, що молоко не буде прийнято на молокозаводі. Молоко після доїння має температуру 35 ° С, що ідеально підходить для швидкого розвитку мікроорганізмів. Кращий спосіб зупинити цей процес - охолодити молоко.

В даний час існує безліч компаній, що займаються розподілом ємностей для молока на ринку. При виборі розміру охолоджуючого бака враховуйте добове кількість виробленого молока і частоту збору молочним продуктом.

У великих фермах, виробляють кілька сотень літрів молока в день, використовуються охолоджувачі молока до 4 ° C. Це охолоджене молоко можна зберігати більше 18 годин.

Спосіб роботи охлаждителей молока:

Охолоджувач молока використовується для зберігання молока з усіх дойков в один день. Охолоджувачі молока складаються з холодильної установки, мішалок та контрольних приладів, які контролюють температуру і швидкість віджиму змішувачів. Цистерни в основному циліндричні, з нержавіючої сталі з гумовими елементами, легко замінні і миються.

Танк може мати різні потужності, придбані виробниками молока в залежності від обсягу виробництва. Існує різні види охолоджувачів молока. Компанія IKR Group мають нові і бу охолоджувачі молока від 200 до 30000 літрів.

Танк має подвійну стіну, між якою рухається скраплений холодоагент, в основному фреон або аміак. Електродвигун приводить в дію мішалку, яка при перемішуванні зберігає температуру однорідної у всьому резервуарі. Частота обертання змішувача залежить від кількості молока в баку. Якщо молока багато, мішалка обертається швидше, якщо менше вона сповільнюється. Ця процедура призначена для запобігання занадто великий аерації молока. Занадто швидке обертання мішалки може призвести до ефекту спалювання молока, тобто відокремити масло від сколотин. Баки мають ізолюючий шар у стінах, завдяки чому температура охолодження не змінюється.

У проточних резервуарах замість водяної пари також використовується холодна вода, яка при циркуляції змінює температуру молока. Охолоджує молоко - це процес теплообміну. З кожного літра охолодженого молока можна отримати 117 кДж енергії, що можна використовувати для нагрівання води на фермі. Для цієї мети використовуються спеціальні теплові насоси - компресор, абсорбція, термоелектрика.

Тепло, отримане при охолодженні 1 л молока, може бути підігрітий до 1 літра води до 45 ° С. Бак оснащений електронною системою управління і контролює всі процеси охолодження, змішування та прання всього пристрою. Мийка і дезінфекція можуть виконуватися декількома способами (зазвичай три варіанти - залежно від тривалості процесу).

В Україні використовуються відкриті або закриті охолоджуючі баки. Недоліком відкритих охолоджувачів молока є можливість потрапляння забруднюючих речовин у молоко (мухи, пил) і необхідність самоочищення. Закриті резервуари дозволяють автоматично очищати навіть самі маленькі куточки і тріщини в стінах і впускному люку. Миючі головки обертаються навколо своєї осі, і промивка відбувається під високим тиском. Насоси дозують відповідні кількості промивних і дезінфікуючих агентів.

Баки для молока повністю автоматизовані, тому персонал ферми не витрачає час на очищення резервуарів і турботу про підтримання температури води, наприклад, в басейнах. Молоко, що зберігається в таких холодильних установках, зберігає свої якісні і технологічні властивості, а розвиток мікробів інгібується.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner