Кошик
100 відгуків
+380 (97) 846-89-86
+380 (96) 892-79-29
+380 (98) 636-98-47
IKR Group - твій надійний постачальник обладнання та комплексних рішень
Кошик

Вертикальний прес для сиру, як вибрати?

Вертикальний прес для сиру, як вибрати?

1. Кількість полиць та секцій преса для сиру?
Один і той самий об'єм сиру можна спресувати на різних моделях пресів. Наприклад, нам потрібно спресувати 20 форм по 10 кг сирного зерна. Для цього ми можемо використовувати прес з 4 секціями по 5 полиць (з однією формою на полиці) або два преси з 2 секціями по 5 полиць. Вартість двох пресів буде більшою, ніж одного великого, оскільки потрібно більше металу.

Ми пропонуємо вертикальні преси для сиру з кількістю секцій до 5 і кількістю полиць до 5 штук в одній секції. Преса розраховуються індивідуально під обсяг сиру, висоту стель та наявне місце на виробництві.

Продуктивність вертикального преса розраховується за максимальним завантаженням преса. Для цього необхідні три параметри: вага сирної головки, кількість форм на полиці та кількість полиць. Продуктивність за один цикл дорівнюватиме добутку трьох цих значень.

2. Яка ширина полиці пресу для сиру?
Ширина полиці преса впливає на кількість форм, які можна поставити на полицю. Що ширше полиця, то більше форм можна пресувати одночасно.

3. На яких формах працює прес для сиру?
Вертикальні преси можуть працювати тільки на металевих формах або на металевих та пластикових одночасно. Ми радимо придбати прес для обох типів форм, щоб за бажання перейти на пластикові форми підприємству не довелося додатково міняти прес.

4. З якої марки нержавіючої сталі зроблено обладнання? Для виробництва харчового обладнання використовують 4 марки нержавіючої сталі:

  • AISI430 – сталь без додавання нікелю, зі зниженим марганцем та збільшеним вуглецем. Устаткування із 430 нержавіючої сталі починає іржавіти через 1,5-2 роки експлуатації за рахунок швидкого руйнування поверхневого шару.
  • AISI304 має набагато більшу корозійну стійкість зварних швів, ніж AISI430. Це пояснюється наявністю у складі нікелю, температура кипіння якого вища, ніж у хрому. При зварюванні шва хром вигоряє: у 430 сталі не залишається сильного металу, у 304 – залишається нікель.
  • AISI316 – марка нержавіючої сталі із додаванням молібдену. Завдяки молібдену сталь більш стійка до корозії в оцтовому розчині, хлористому середовищі та ін.
  • AISI321 – нержавіюча сталь з високою стійкістю до корозії практично у всіх агресивних середовищах.

5. Як здійснюється збір сироватки при пресуванні? Організований збір сироватки при пресуванні вирішує дві задачі: збирає сироватку для подальшої переробки чи утилізації та зменшує витрати на санітарну гігієну.

6. Якість обробки швів? Висока якість обробки швів зменшує кількість місць для розмноження патогенної мікрофлори, надає естетичного вигляду обладнання та знижує витрати на миття та обробку обладнання.

7. Чи є можливість автоматизувати прес для сиру? Автоматизація пресування забезпечує точне дотримання технології виробництва сиру, виключається вплив людського фактора та стандартизується готова продукція. Ми робимо преса як із ручним, так і з автоматичним керуванням.

Сподіваємось, що ця стаття допоможе вам підібрати оптимальний вертикальний прес. У процесі розробки преса для сиру ми обов'язково узгоджуємо креслення преса для сиру із Замовником. Якщо залишилися питання або потрібно підібрати прес для сиру, пишіть на пошту sales@ikrtech.com.ua або телефонуйте +380978468986. 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner