Льодогенератори
Важливим обладнанням в кафе, ресторані та барі є льодогенератор. Це – спеціалізований пристрій, який виготовляє лід для охолодження різноманітних напоїв та страв, що не подаються теплими. Залежно від особливостей конкретної моделі, лід може мати циліндричну/кубічну форму, або ж бути безформним – снігоподібним, лускоподібним (Flake). Принцип роботи льодогенератора є дуже простим. Пристрій складається з двох частин: відсіку для виробництва льоду та машинного відділення, у якому розташовано двигун. В обладнанні використовується спеціальна пульверизаційна система: вода розбризкується із пульверизатора на охолоджувальну поверхню. Охолоджувальна поверхня (випарник) має форму перевернутих дном кубічних або циліндричних ємностей. Саме у цих ємностях остаточно формується лід.
У середньому, достатньо 20-30 хвилин роботи льодогенератора в режимі заморожування льоду для того, щоб забезпечити ним заклад з середньою інтенсивністю відвідування. Окремо варто зауважити, з яких матеріалів виготовляються льодогенератори для закладів громадського харчування. Найбільш оптимальний варіант тут – це нержавіюча сталь (з неї роблять як корпус, так і випарник). Випарник, додатково, має антибактеріальне покриття, яке гарантує максимальну чистоту та безпечність льоду. Декілька причин купити льодогенератор:
- “плюс” до швидкого та якісного приготування коктейлів;
- просте охолодження алкогольних та безалкогольних напоїв, у тому числі – під час банкетів з великою кількістю відвідувачів;
- економічність та зручністю у використанні.