Маслобійка 25 літрів (Туреччина)
7 700 ₴
- В наявності
- +380 (96) 892-79-29Юрій
- +380 (98) 636-98-47Роман
Маслобійка 25 літрів (Туреччина).
Маслобійка електрична, призначена для збивання масла з вершків, отриманих при сепаруванні молока і вершків. Корпус маслобійки виконаний з харчової нержавіючої сталі, що виключає будь-які корозії з молоком. Дуже добре конструктивно продуманий механізм струшування олії. Взбивающие лопаті виконані з харчового пластику, який ніжно збиває вершки.
Маслобійка комплектується асинхронним електродвигуном з частотою обертання ротора 1400 об/хв. Сбивалка (крильчатка) при роботі обертаючись з такою швидкістю змушує продукт переміщатися по колу і далі від центру вдаряючись об лопаті, розташовані на корпусі олійниці, поступово збиває вершки в масло. Електродвигун захищений від перевантажень теплової захистом.
Технічні характеристики:
- Номінальна напруга мережі, В - 220.
- Номінальна споживана потужність (Вт), не більше - 250.
- Частота обертання (об/хв) - 1400.
- Вихід олії від обсягу вихідного продукту,(%) - 40.
- Об'єм ємності, л - 25.
Опис:
Маслобійка використовується при виготовленні вершкового масла в побутових умовах шляхом періодичного збивання вершків до утворення маслянної пахти.
Дуже жирні та загуслі вершки необхідно розбавити молоком або теплою кип'яченою водою до стану плинності.
УВАГА: Не заливайте густі не розбавлені вершки або сметану в маслобійку, це призведе до зупинки двигуна та виходу його з ладу. Якщо оберти двигуна сповільнюються, продукт потрібно додатково розвести теплою (не більш ніж 27 °C) водою.
Застосування вершків малої жирності, придбаних через торгову мережу, не рекомендується використовувати для збивання масла.
Готові вершки або сметану заливають в бак, номінальне завантаження 15 см нижче кришки.
УВАГА: Мінімальне завантаження 5 літрів.
Після чого вмикають електропривод, який приводить у обертання вал із крильчаткою. Під час роботи відбувається збивання, що призводить до утворення масляного зерна та виділення рідкої фази - пахта.
У процесі збивання масла необхідно періодично (через 15-30 хв) робити візуальну оцінку готовності масла. Для цього вимикають маслобійку, знімають кришку. Якщо масляне зерно вийшло в однорідну зернисту масу, а пахта має прозоро-білий колір, то процес вважати завершеним.
Якщо температура повітря вища за середню, можна використовувати лід. Після закінчення збивання, вимкнувши маслобійку з мережі, і за допомогою крана або шланга з бака в окрему ємність зливають паху. (Пахта — цінний харчовий продукт.) Потім для видалення залишків пахти, у бак із масою, що залишилася, заливають холодну воду й обробляють масляне зерно перемішуванням маси ложкою або дерев'яною лопаткою. Для кращого очищення масляного зерна промивання повторюють.
Після закінчення промивання на рівну поверхню, що має невеликий ухил, розстелюють чистий папір або клейонку і, злегка відтиснувши, розкладають на ній тонким шаром для видалення залишків води отримане масло. Для прискорення процесу видалення води масло перемішують і розминають дерев'яною ложкою. Після видалення залишків води масло збирають у ком, продукт готовий до вживання або зберігання.
Після закінчення роботи маслоробку необхідно промити. Для цього необхідно вимкнути з електромережі, відкрутити гвинт фіксатор крильчатки, зняти її та промити все гарячою водою з мийними засобами, потім протерти сухою тканиною, просушити та зібрати у зворотньому порядку.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Bartech |
Країна виробник | Туреччина |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Маслоробка |
- Ціна: 7 700 ₴