Кошик
94 відгуків
+380 (97) 846-89-86
+380 (96) 892-79-29
+380 (98) 636-98-47
IKR Group - твій надійний постачальник обладнання та комплексних рішень
Кошик

Виготовлення олії в маслинці - мастильника періодичної дії

Виготовлення олії в маслинці - мастильника періодичної дії

   Збивання олії в маслинобіці

     Сливова олія - зворотна емульсія - "води в жирі" - може бути стійкою тільки при консистенції в 70-72% жирності. Якщо цей показник менший, виробники додають різні стабілізуючі компоненти. Збивання масла в маслинобіці - це виділення з вершкового масла жиру, з його подальшою пластичністю.

     Всього є два способи досягнення концентрації жирових фракцій:

  1. Вбити вершок без нагрівання;
  2. Сепарація вершок з нагріванням.

   Обладнання для виробництва вершкового масла

    Обладнання для виробництва вершкового масла - це, перш за все, наявність лінії, в якій є техніка, що приймає сировину:

  • зампи.
  • ванни.
  • Ваги.
  • Пахощі.

    Обов'язково повинні бути апарати, які забезпечують нагрів і сепарацію продукту:

  1. Агрегати, які забезпечують пастеризацію і охолодження;
  2. Спеціальні сепараційні відділники вершків.

    Також потрібна техніка, яка забезпечує термічну обробку вершків:

  • пластинчасті агрегати;
  • теплообмінні;
  • охолоджене обладнання;
  • Пастеризаційна техніка;
  • Нагорода для аргументації вершків.

    У обов’язковому порядку повинні бути прилади, які дозволяють збивати вершкову масу, промиваючи її механічно. На кінцевому етапі готова олія потрапляє в агрегати, які бовтають продукт.

    Маслоїзготівник періодичних дій

      Для виготовлення маслини використовують технологію періодичного збивання вершків і формування маслянистого зерна. У ньому є гнучкий пристрій, який може ефективно обробляти субстанцію. Крім того, в агрегаті є спеціальний кран для видалення орти.

     Також є спеціальна прозора кришка або люк, а також вікно, за допомогою якого можна спостерігати за процесом. Зроблено такі апарати повністю з гладкої харчової нержавейки.

    Маслобійка або технологія називають мастилом, який виготовляє періодичні удари барабанного типу, і призначений для збивання вершків, попередньо отриманих сепаратором у сепараторі, в маслинну олію. Сливки жирністю від 25 до 40 відсотків через люк заливаються в барабан маслом, приблизно до 0,4-0,5 (до половини) всього геометричного об'єму. Для якісного збивання вершкового масла заповнення вершками слід виробляти в межах 0,25-0,4 від загального об'єму. Наприклад, у мастурбойку геометричний об’єм 100 л (моделі СМУ100) заливають від 25 до 40 літрів вершків за раз. Тривалість зведення триває від 40 хвилин до 120 хвилин і залежить від температури, складу сировини та зрошування барабана. Усередині барабана розташовані лопаті, які підхоплюють вершки і падають під власною вагою, розбиваючись у барабані. В  мастилобійки СМУ за рахунок спеціальної  форми і розташування лопатей реалізовано Багато разів збивання, що зменшує час збивання, а також підвищує якість вершкового масла.

     Можливі комплектації мастильників:

  • Моделі мастильників до 300 квартир комплектуються приводами на одній цільній рамі. Можливо, на коліщатних опорах. У маленьких молочних цех або сільському фермерському господарстві такі промислові мастила не можна замінити.
  • Моделі понад 300 л осідають більш потужним приводом на окремій рамі
  • Охолодження вершкового масла під час збивання може бути оснащене виробниками маслини.
  • Кожух пристрою і опор з нержавіючої сталі - для зручності миття
  • Захисна огорожа з електричним блокуванням пристрою. Наприклад, задня огорожа може бути знята під час встановлення мастильника біля стіни.

     Ми виробляємо обладнання для виробництва вершкового масла як для великих молочних заводів, цехів переробки молока, так і для Невеликих фермерських господарств.

    Для малих господарств і сухих приміщень підійде маслобійка (барабан з нержавіючої сталі, а опорний каркас зроблений з простим сталі з покриттям) об'ємом 50, 80, 100, 150, 200, 250, 300  літрів. Для великих харчових цех і вологих приміщень була створена модель розготовювача.  Виконано повністю з нержавіючої сталі. Окрім стандартних моделей, ми пропонуємо виготовляти мастилобійки за вашим розміром і Потрібні технологічний процес. Спеціальна форма лопатей забезпечує ідеальне збивання вершків і зручність обслуговування та миття.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner